Stäng

VILKA ÄR DINA DRÖMMAR OCH FÖRVÄNTNINGAR?

2018 kommer bli ett spännande år på många sätt. Det är OS, det är valår, det är fotbolls-VM, det är val till förskola och skola. Varje år gör vi väldigt många val som påverkar oss på ett eller annat sätt. Barn, ungdomar, vuxna, alla har vi drömmar och förväntningar, på jobb, familj, skola, idrott m.m. Det är så många saker som engagerar oss varje dag, vad har du för drömmar? Vad gör dig glad? Hur vill du att 2018 ska bli?

DECEMBER

Mina yngre systrar Doris och Elisabeth startade salongen för 25 år sedan. Det är därför den heter Dorizabeth och nu jobbar vi här alla tre tillsammans. Som frisör blir man både frisör och psykolog, en frisolog, haha. Men vi lyssnar ju inte bara på kunderna, vi öppnar oss också och ger mycket av oss själva tillbaka. Vi både ger och tar emot råd och vi känner verkligen våra kunder. Det bästa är när de kommer tillbaka med ett leende på läpparna. Centrumet är en mötesplats för många olika människor och vi har alla möjliga som kommer till oss. Det är de som jobbar på sjukhuset, studenter från högskolan, barnfamiljer och män och kvinnor. Vi har till och med stammisar som flyttat till Bålsta och Norrland som fortfarande kommer hit för att klippa sig! Det är verkligen jätteroligt.

Bessie Theodoridou, frisör på Salong Dorizabeth i Flemingsberg centrum

 

OKTOBER

Centrumet är oerhört viktigt. Dels är det en samlingsplats för många och dels fyller det en
viktig funktion. För att samhället ska fungera måste man ha de mest basala funktionerna
i närheten, inklusive en dagligvarubutik. Vi har en väldigt stor blandning av människor med
olika bakgrunder i området, på ena sidan av Hälsovägen har vi de som bor här och på den andra har
vi universitetssjukhuset och högskolan. En butik i ett sånt här område har ett väldigt stort ansvar
att tillgodose allas olika behov och det är roligt att vi kan erbjuda det. Vi vill också i vår personal
ha ett tvärsnitt av hur området ser ut och i dag har vi 12 eller 13 olika modersmål representerade
i vår personal. Det finns verkligen en enorm potential och energi i det här området och det är
jättekul att få vara med om det.

Bengt Sallstedt, en av delägarna av Pulsen i Flemingsberg

AUGUSTI

Daisy: Unga för orten är inte bara ett sommarjobb där vi plockar skräp. Vi unga får vara med och göra området tryggare och bidra till en bättre stämning. Ser området fint ut är risken mindre att det begås brott. Folk får se att unga inte är så farliga som vissa tror.
Mariwan: Ungdomarna har fått utbildning i ledarskap, psykisk ohälsa och jämlikhet och eftersom det är valår ville vi också få dem mer involverade i valet. Partierna har besökt oss och fick svara på ungdomarnas frågor och jobba ute med dem. Vi vill visa att tillsammans gör vi förändring.
Daisy: Vi tog upp de frågor vi tycker är viktiga och vi har lärt oss att vi själva kan påverka och förändra vårt område. Det är roligt att även vi unga blir tagna seriöst, för det är vi som är framtiden och som känner området bäst.

Daisy Chammas, 17 år, sommarjobbade i Unga för orten och Mariwan Omar, chef för Samverkan Huddinge

 

 

 

MAJ

Redan när vi var 10 år sa jag och min kompis att vi skulle stå på prispallen i Tokyo 2020. Nu har han slutat brottas, men jag jagar fortfarande drömmen om OS. Förra året kom jag tvåa i EM och att vara topp tre i Europa var en helt sjuk känsla. Känslan att få ta en medalj i OS … ja, det går inte att beskriva. Jag skulle nog gråta. Nu är det bara två år kvar och jag tränar runt 9 till 11 pass i veckan. När du jagar din dröm kan du inte alltid följa med dina vänner och ha kul och det kan vara jättejobbigt. Men jag har tur som har vänner som förstår mig och jag får stöd från dem, min familj och min tränare. Det är jätteviktigt att få känna det stödet hela vägen.

ARDIT FAZLJIJA, 21 ÅR, BROTTARE I HUDDINGE BK OCH MOTTAGARE AV MIKAEL LJUNGBERGS MINNESFONDS STIPENDIUM 2018

MARS

Om alla har tillgång till att träna får vi en friskare kommun. Jag drömmer om att alla ska satsa på sin hälsa både fysiskt och psykiskt och det bästa vore om kommunen fixade fler utomhusgym i alla områden, så att alla kan träna på sina egna villkor. Alla har inte råd att gå på gym, men att träna ute är gratis och för alla. Vi har så fin natur och bra luft här och det är bra att kunna använda det. Träning är det absolut bästa läkemedlet och hjälper en att slappna av och stressa mindre. Men man måste ha koll så man tränar rätt så man inte skadar sig, så det är bra att ha någon som visar först. Ett fint mål att ha är att Huddinge ska bli Sveriges mest hälsosamma kommun.

HABIB IDDRISU, PERSONLIG TRÄNARE OCH GRUNDARE AV GET FIT BOOTCAMP

FEBRUARI


Många har fantastiska, stora drömmar i sitt liv. Men de lever bara i tankarna, de förverkligar dem inte. Jag önskar att fler skulle våga ta det första steget och inte ge upp. Ta chansen när den knackar på din dörr, för det finns så många som har drömmar som aldrig blir verklighet. Våra drömmar är som frön vi planterar i livets trädgård. När trädet växer upp kan alla ta del av det och du blir en förebild både för dig själv och för andra. Då bygger du upp ett självförtroende som kan smitta andra och det kan inspirera nya generationer och påverka samhället. Det är viktigt att engagera sig till exempel i föreningslivet. Var stolt över ditt område och din kommun. Min dröm är att fler ska ta chansen så att fler drömmar kan bli verklighet. Det önskar jag av hela mitt hjärta!

Shabnam Nikpour, VD Shabnam Events and Productions och mottagare av Huddinge demokratipris 2016