Mötesplats Flemingsberg centrumAllt fler flyttar till, arbetar och studerar i Flemingsberg. Flemingsberg Centrum är ett närcentrum med ett sjuttontal affärer som säljer kläder, presentartiklar, mat med mera. Här hittar du även vårdcentral (Röntgenvägen 3 plan 7), bibliotek, grundskola, IT-gymnasium och högskolor.

Flemingsberg är ett område med hög akademisk täthet och ett av norra Europas mest betydelsefulla områden inom bioteknik – både forskning och industriell verksamhet. Här finns en forskningspark, Karolinska Institutet (KI-Syd) och Kungliga Tekniska Högskolan (KTH Syd). I Flemingsberg ligger också Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge, som är kommunens största arbetsgivare.

Totalt har nära 30 000 människor sin arbetsplats i Flemingsberg. I anslutning till sjukhuset ligger Södertörns högskola som har omkring 10 000 studenter per år. Som ett led i arbetet med att utveckla forsknings- och högskoleverksamheterna i området har det byggts ett nytt studentboende som rymmer hela 169 nya lägenheter.

Välkommen till mötesplats Flemingsberg Centrum, där utveckling är vår vardag.Varumärket FlemingsbergLäs mer här

Passa på att besöka flemingsberg.se. Där finner du information om det mesta kring Flemingsberg!

www.flemingsberg.seSe fina bilder från studenthuset mitt i centrum. Huset fick Huddinge kommuns skönhetspris 2009.

Öppna bildspel